THE GREAT BRITISH PUB

pub-house

english-pub-sign-1492214-640x480

 

 

El pub anglès és una tota una institució i una part essencial de la vida social al Regne Unit. Avui us presentem algunes curiositats sobre aquests establiments endèmics de les Illes Britàniques per excel·lència.

Els noms més populars: La paraula “pub” és una abreviació de “public house”, però els pubs anglesos tenen noms molt curiosos, moltes vegades relacionats amb figures històriques o amb el folklore popular. Els més populars són The Red Lion (591 pubs porten aquest nom), seguit de The Crown (551) y The Royal Oak (467).

Mida: El pub més gran de tot el Regne Unit és el Moon Under Water, a la Ciutat de Manchester. Amb una superfície de 820 m2, té capacitat per a 1700 clients. No és el lloc més adequat per oferir-vos a pagar la pròxima ronda!

Antiguitat: Segons el Guinness Book of Records, el pub més antic de Gran Bretanya és el Ye Olde Fighting Cocks a la població de Saint Albans. Es creu que té més dlondon-pube mil anys d’antiguitat.

Part del teixit social: Els pubs són a tot arreu, a les grans ciutats i als petits pobles. Cada barri en té uns quants. El 1852, a Oxford Street – un dels principals carrers de la capital britànica – n’hi havia 38! Actualment només en queda un, The Tottenham, que data de 1892 i està considerat un dels pubs victorians més ben conservats de Londres.

Menjar: Actualment la majoria de pubs ofereixen una carta gastronòmica de força qualitat que permet al visitant degustar plats tradicionals – com fish and chips o steak and kidney pie – i especialitats locals.

Esports i jocs: Molts pubs organitzen lliguetes de dards, billar o backgammon. També són tradicionals els “pub quizz”, una mena de concurs de coneixements generals que organitza el landlord i que sol congregar a molta clientela.

Last orders!: Aproximadament mitja hora abans de tancar, és tradicional que el propietari del pub, el landlord, toqui una campana per anunciar que s’acaba el temps i que si algú vol demanar una última copa tingui temps de fer-ho.

Pubs famosos: En les series de televisió surten pubs, sovint ficticis, que s’han fet famosos arreu del món. Cada any, milers de visitants busquen per tot Londres el “Queen Vic” de la sèrie Eastenders (Gent del barri) per anar-s’hi a fer a una foto sense saber que ni el pub ni la plaça on es troba, Albert Square, existeixen en realitat!

Us deixem un vídeo per saber més d’aquest peculiar establiment.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada