Cursos intensius i immersió lingüística

Quan parlem d’immersió en una llengua estrangera, parlem de veure’s exposat a l’idioma de manera integral; per exemple, com quan passem una temporada relativament llarga en un país estranger. L’objectiu es accelerar-ne i consolidar-ne l’aprenentatge, i guanyar confiança i decisió en l’expressió, especialment l’oral.

Si no tenim el temps necessari, els mitjans o les circumstàncies adequades per fer una immersió en el país on es parla la llengua que volem aprendre o millorar, l’experiència que més s’hi apropa sense moure’s de casa són els cursos intensius d’estiu.

El fet de concentrar l’exposició a l’idioma i multiplicar les possibilitats crabd’expressar-se en la llengua estrangera provoquen canvis no només en la nostra habilitat lingüística sinó també en la nostra actitud pel que fa al nostre domini de la llengua, ja que aquesta modalitat de cursos potencia la receptivitat envers l’idioma ja que concentrem totes les nostres capacitats en un sol objectiu i contribueix a millorar considerablement la fluïdesa dels participants.

Per altra banda, i a causa de la restricció de temps, els cursos intensius solen incloure una selecció dels continguts gramaticals i lèxics de caràcter més funcional, per la qual cosa tot el que s’aprèn és de caràcter imminentment pràctic i aplicable en situacions reals.

Però potser el més important de tot és que fomenten la confiança en la nostra pròpia capacitat de comunicació i poden ajudar-nos a vèncer aquesta mena de “pànic escènic” que sentim quan ens veiem obligats a comunicar-nos en anglès. Tal com suggereix el propi terme immersió, ens “tirem a la piscina” i els resultats són realment gratificants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada