Master Class: Experiència Empresarial – Tecnoconverting

El passat mes de març el director general de Tecnoconverting, David Barquet, va impartir una Màster Class als alumnes de l’assignatura d’Emprenedoria del Grau en Gestió d’Empreses.
Barquet dirigeix una emtecnoconvpresa especialitzada en el món de la caldereria i els muntatges dirigits  al sector del tractament d’aigües residuals.
Fa 20 anys va començar a treballar en el sector del tractament d’aigües com a comercial i passat un temps es va decidir a muntar la seva pròpia empresa.
Ara fa 4 anys va fundar una altra empresa dedicada a pròtesis per a les extremitats inferiors tot i que és  fa molt difícil treballar amb aquest sector.
Va exposar que, en èpoques de crisis és quan més diners es poden fer i que cal fer un bon ús de les noves eines tecnològiques que ens ofereix el mercat per a ser més productius.
Internet és molt important segons Barquet per a qualsevol negoci, i és fonamental tenir un bon posicionament en els buscadors. Va dir també, que qui té una empresa és perquè vol guanyar el màxim de diners possibles (dintre de la llei, està clar) i si no genera benefici s’ha de descartar. “Fer coses que no són rendibles i no hi guanyes res, no s’han de fer”.
Per muntar un negoci és molt important aprendre, formar-se i posar-ho en pràctica. Segons ell, l’esperit emprenedor és innat, és una inquietud que es porta a dins  amb ganes de fer i de ser independent professionalment.
La seva formació en enginyeria electrònica,  diu que no li ha servit de gaire per a la seva carrera professional.
La part més important en la seva estructura empresarial és la comercial.
Quan contracta a una persona vol pensar que aquesta es jubilarà a casa seva i inverteix en la formació d’aquests treballadors,  tan sols en algun cas extrem ha acomiadat algun treballador.
Segons la pregunta que se li ha fet sobre el què pensa sobre la por al fracàs, respon que el fet d’iniciar una empresa amb 3000€ és mitjanament assumible. No ha tingut por, el “pànic” que ha tingut ha estat en fer unes instal•lacions enormes i pensar per un instant, en que tot allò s’hauria de pagar.   Té les coses molt clares, per Barquet és important que qualsevol possible emprenedor tingui molt clar el seu objectiu, què vol fer, saber què oferirà…
Destaca la frase: “No hi ha medalla de d’argent per al segon”. Comenta que contínuament s’ha d’estar competint. La persona que tardi molt en adaptar-se, es mor, ja que les previsions només es poden fer a un any.
Llibres que el van fer canviar de pensament: “La semana laboral de cuatro horas”, que tracta de com pots gestionar el teu propi negoci amb pocs recursos i “Chef Gordon Rancing”, és un programa de negocis que ensenya com fer remuntar una empresa amb anàlisi de fracassos.
“La tasca del director és pensar què fer per guanyar diners”, amb aquesta frase remarca la importància d’anar apuntant per escrit tot el que se’ns acut quan tenim idees i pensaments interessants. També, diu, que és partidari de treballar poques hores però amb qualitat.
Cal marcar protocols de treball i calen controls de qualitat. En les seves empreses existeix molt poca improvisació, sempre es regeixen amb una sèrie de normes determinades.
Dóna molta importància als contactes, diu que són fonamental i sobre aquest tema, ens recomana el llibre “Nunca comas solo”.
Respecte al tema de la Independència de Catalunya, hi veu avantatges i inconvenients. Comenta que a nivell personal votaria per la Independència; però a nivell d’empresa, tot i sabent que el motor d’Espanya és Catalunya, és més complicat prendre aquesta determinació, perquè cal tenir en compte que la seva empresa també treballa fora de Catalunya i té un lligam de responsabilitat molt important en vers els seus treballadors.

Els alumnes valoren molt positivament haver conegut de primera ma l’experiència d’aquest emprenedor i el seu cas d’èxit empresarial.

Aquest article ha estat redactat amb el suport de les alumnes dels Estudis d’Empresa: Ouafaa  Amghar i Salomé Talón

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.