Marta Colomer al Cicle de Conferències FUB Empresa

Per trobar feina hem de tenir clares les nostres competències ha dit Marta Colomer al Cicle de Conferències FUB Empresa

La recerca de feina s’ha convertit en una estratègia. Així ho ha dit Marta Colomer, experta en consultoria social i d’empresa, que ha obert el cicle de conferències FUB Empresa amb la xerrada titulada ‘Les persones que necessiten les empreses avui’. Colomer ha explicat que, en aquests moments, a banda de necessitar una molt bona preparació és imprescindible que el candidat es conegui molt bé a un mateix i sàpiga quines són les seves competències.

La conferenciant ha posat l’accent en la necessitat que tothom tingui clares quines són les seves capacitats, habilitats i destreses per dur a terme una tasca professional, és a dir, les seves competències. Això, ha explicat, és el que demanen actualment les empreses. Entre aquestes competències hi ha les tecnicoprofessionals; les de base, que inclouen el coneixement, entre d’altres, d’idiomes o eines informàtiques; i les transversals, que impliquen l’autoconeixement i entre les quals destaquen per l’elevada demanda, capacitats com l’adaptabilitat i la disponibilitat a l’aprenentatge.

En l’actualitat, és important, ha dit que un mateix conegui quins són els seus interessos, els seus objectius i fites concretes i dominar al màxim la marca personal, amb un bon coneixement de les competències fortes, les potencialitats, els elements diferencials i les àrees de millora. Un candidat que domini aquest autoconeixement, ha explicat, ‘puja molts enters respecte d’altres persones que optin a la mateixa feina’.

A les persones que vulguin buscar feina, Colomer els ha recomanat que estudiïn el mercat de treball del seu entorn, que tinguin una bona xarxa de networking i que treballin amb noves formes de presentar el seu currículum adaptades per a cada empresa. En aquest sentit ha citat el blog o portfoli, un format de biografia personal, el videocurrículum o el currículum per competència.  En definitiva, ha dit, es tracta que la teva presentació generi curiositat perquè l’empresa et vulgui conèixer.

La conferència de Marta Colomer s’ha complementat amb les intervencions de la Fundació Èxit, que es dedica a la inserció laboral de joves, i dels responsables de la política de personal de l’empresa FNAC, que han explicat quins criteris tenen en compte a l’hora de contractar algú.

Trobareu més informació de la conferència en els següents enllaços:

Presentació Marta Colomer

Presentació Fundació Exit

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada