Entrevista a…


David Borrego és graduat en Gestió d’Empreses (actualment ADE) a UManresa-FUB. Va ser un dels alumnes que va formar part de la primera promoció dels estudis que van participar en el programa Prèmium, un programa que aquest any arriba a la seva cinquena edició i que pretén millorar la preparació dels alumnes amb formació complementària en idiomes i estades de pràctiques en empreses. Actualment treballa al departament de comptabilitat i finances de l’empresa ICL Iberia, precisament la mateixa on va fer les pràctiques del programa Prèmium.

– Per què et vas decidir a aprofitar el programa Prèmium?

El principal factor que em va decidir va ser l’accés directe al mercat laboral amb la realització de les pràctiques a les millors empreses de la zona ja que des del primer any hi havia una excel·lent selecció d’empreses i gràcies al programa tenies la facilitat d’entrar-hi. Vaig pensar que seria una via perfecta per accedir de la millor manera possible al mercat laboral un cop acabés els estudis aquell mateix any, ja que cursar les pràctiques en empreses d’aquest nivell ajuda i molt. Per altra banda, vaig veure també amb molt bons ulls les classes d’anglès que s’oferien dins el programa, fet que em va ajudar a millorar el meu nivell i alhora poder encaixar millor en les necessitats actuals d’aquest mercat laboral on és pràcticament indispensable l’ús de l’anglès diàriament.

– Què et va aportar com a estudiant?

Compaginar les classes amb les pràctiques em va ajudar a entendre millor els coneixements que anava adquirint durant el curs i veure-hi un ús real. Amb el programa Prèmium, en gran mesura vaig poder veure de primera mà que tot el que anava estudiant em seria útil quan accedís al món laboral, fet que també em va empènyer a treure millors resultats i a estar més motivat.

– Què és el que més valores d’una experiència com aquesta?

Per a mi, el que té més més valor de tot el programa són les empreses que hi participen, ja que et dona l’oportunitat d’accedir a una d’elles i qui sap si a continuar treballant-hi un cop acabat el grau. En qualsevol cas, el nivell de coneixements que pots absorbir en aquestes empreses és extraordinari. A nivell personal, el meu tutor em va dedicar temps i es va esforçar en explicar-me els dubtes que anava tenint, com es posava en pràctica alguna de les coses que havia vist/llegit el dia anterior a la universitat, així com també curiositats en la forma de procedir en el dia a dia. Trobo que el programa és un win-win total ja que no hi ha factors negatius, tot t’acaba beneficiant i com a estudiant que està a punt d’acabar els seus estudis és una gran oportunitat.

– El fet d’haver-hi participat t’ha ajudat en la teva trajectòria professional?

En realitat el fet d’haver-hi participat no només m’ha ajudat sinó que ha sigut clau en la meva situació actual, ja que continuo treballant en l’empresa on vaig fer les pràctiques, la qual cosa fa evident que el programa Prèmium és realment útil. Em va obrir les portes d’una empresa top de la zona a la qual difícilment, un cop graduat, hauria pogut accedir.

– Els estudis d’ADE/Gestió d’Empreses són estudis que incorporen poca pràctica i molta teoria? Creus que, com en altres professions, el vessant pràctic de la formació és important?

Durant els primers anys els alumnes ens queixàvem, ja que vèiem una ràtio baixa entre el temps de pràctica i de teoria i era un factor que consideràvem imprescindible. En les diverses reunions mantingudes durant els cursos entre alumnes i professorat, mica en mica es van anar ajustant i millorant per tal d’oferir més pràctiques en les assignatures o canviar-ne la dinàmica, entre altres mesures. El programa Prèmium va ser un dels resultats de les nostres demandes, que es va convertir en un factor diferenciador del grau en ADE d’UManresa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.