“Cuidar i desenvolupar el teu talent” al Cicle de Conferències FUB Empresa

SONY DSC

La importància de la formació constant i les noves formes d’aprenentatge centren la conferència d’àngels paredes a la FUB.

S’ha acabat allò de tenir una feina per tota la vida. Des d’ara, el més habitual serà passar per diferents llocs de treball. Així ha introduït la seva conferència Àngels Paredes, fundadora de Entrenadores de talento, que avui ha pronunciat la conferència ‘Cuidar i desenvolupar el teu talent’ dins el cicle de conferències FUB Empresa.

Paredes ha explicat que les circumstàncies actuals requereixen tothom faci plans estratègics personals per a la seva carrera professional, fent prèviament i de forma constant, una anàlisi de l’entorn, que és més canviant que mai. El professional del segle XXI, ha dit, haurà de ser una persona que tingui competències com la tolerància al risc, al fracàs i a la incertesa constant; capacitat de mobilitat; autonomia; productivitat; saber treballar la marca personal; dominar la tecnologia; treballar orientat a projectes; i ser curiosa. Totes aquestes competències ‘marcaran la nostra empleabilitat’, ha explicat Paredes.

Imprescindible per a la carrera professional és també definir el producte o servei que s’oferirà. Paredes ha recomanat que sigui un projecte personal basat en els somnis i passions i en les capacitats i fortaleses i que en tot moment es tingui present què cal aprendre per poder desenvolupar el projecte.

El talent, ha explicat, és una llavor que necessita un entorn adequat per créixer, que requereix de capacitats, però també d’acció i de compromís,  ja que no n’hi ha prou amb dominar uns coneixements i habilitats si no hi ha una actitud per tirar endavant projectes.

Finalment, Àngels Paredes s’ha referit a la necessitat de l’aprenentatge constant, a saber desaprendre i tornar a aprendre perquè el coneixement es fa obsolet ràpidament. Això requereix que tothom sàpiga quin és el seu model d’aprenentatge més adequat per adaptar-s’hi. La conferenciat també ha fet referència a l’aprenentatge informal que requereix aquesta nova situació. En aquests moments, ha afirmat, només el 10% dels coneixements s’adquireixen en l’aprenentatge formal i el 90% restants provenen de l’aprenentatge informal. Per Paredes, aquesta realitat requereix que cadascú es dissenyi un propi sistema d’aprenentatge que li permeti fer una actualització constant i diària.

El cicle de xerrades FUB Empresa es dedica aquest curs al talent i les noves organitzacions. La propera conferència tindrà lloc el 26 de maig i tractarà de la premsa econòmica i el talent per informar. Anirà a càrrec del sotsdirector del diari Expansión, Martí Saballs.

Trobareu més informació de la conferència en els següents enllaços:
Presentació de la conferència

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.