Set raons per al Coaching a l’empresa

coachingEn l’àmbit empresarial, el coaching ajuda a desplegar el potencial de les persones i els equips, generant una profunda transformació a través de la qual s’aconsegueix que vegin les coses des d’altres perspectives, augmentin el compromís i la responsabilitat, obtenint millors resultats. El coaching empresarial promou canvis de conducta, emocionals i de coneixement en les persones i equips, de manera que s’aconsegueixen els objectius fixats, utilitzant els seus propis recursos i habilitats.
A partir d’un estudi inicial de necessitats i dels objectius del client es realitza la proposta més adequada amb les metodologies i eines necessàries per desenvolupar de forma efectiva un programa de coaching a l’empresa. El treball de coaching empresarial es pot realitzar a nivell individual, d’equips i de grups.

Però, quins beneficis pot aconseguir l’empresa amb el treball d’un coach? A continuació, s’enumeren alguns dels beneficis més importants del coaching dins de les organitzacions:

1) Permet reforçar les capacitats de cada un dels treballadors, ja que repercuteix en un futur assoliment col·lectiu.
2) Ajuda a fomentar el treball en equip, i que els treballadors d’una organització, segueixin fites i objectius comuns, amb una comunicació efectiva i un major enteniment d’un mateix.
3) Identificar el paper de cada persona dins de l’organització perquè així tinguin molt més clar quins són els seus càrrecs i funcions.
4) Ajudar a afrontar i resoldre conflictes mitjançant el descobriment de diferents eines. D’aquesta manera millora la convivència superant els obstacles i, com a conseqüència, tenir una convivència més satisfactòria.
5) Preparar els treballadors per als canvis. És molt important que estiguin oberts a aquests, i que per contra, no s’oposin al que és nou, per un sentiment d’intranquil·litat i pèrdua que se sol generar.
6) Crear relacions de confiança entre els membres de l’organització. En aprendre sobre comunicació, es pot parlar sense problemes dels fets que es produeixen i no fer judicis de com són les persones.
7) Com a conseqüència d’augmentar el nivell de satisfacció laboral i la felicitat de les persones en el seu treball, s’obtenen millors resultats en quantitat i qualitat.

Com es pot comprovar en els darrers anys, la presència d’un coach en l’àmbit empresarial s’està convertint en una de les millors inversions, ja que les organitzacions estan comprenent la necessitat de treure el major partit al seu capital humà, per així aconseguir una completa integració dels equips de treball en l’entorn corporatiu.

JORDI SIMON VILARASAU. Coordinador i Professor del Postgrau de Coaching Personal del Campus Manresa de la UVIC-UCC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada