Properes formacions en ciència

Ciència des del néixer

Crear un espai permanent de descoberta a infantil amb l’objectiu de promoure experiències positives d’aprenentatge i acostament a la ciència a través de l’activitat exploratòria i el joc, planteja molts dubtes i incerteses: quins materials? com han de ser? quins processos d’aprenentatge ens interessa que passin?  A partir de l’experiència del Lab 0_6, presentarem reflexions i idees per afrontar el compromís de ser  la persona responsable d’un espai de ciència en lliure elecció.

L’horari es distribuirà en 2 sessions separades per un descans. Una primera sessió més teòrica explicant raons i fonaments i una segona més pràctica d’exploració directa en el Lab per afavorir el sorgiment de qüestions que preocupin sobre l’organització en lliure elecció o sobre idees científiques. 

Data: Dissabte 7 de març
Horari: De 9’00 a 13’30
Lloc: Lab 0_6. Manresa (entrada pel costat de la bilioteca BCUM, Avinguda Universitària, s/n)
Preu
: 20€

Inscripcions aquí [>]


Dissabte de ciència:
Experimentació a l’aula, el cas de l’aigua

L’aigua es una matèria curricular com poques, apareix constantment tant aviat com comencem a indagar sobre la natura. Es per això que hem decidit dedicar-hi una sessió monogràfica. Treballarem el seu cicle, les seves propietats dissolvents, la importància per la vida, els estats de la matèria…  i totes aquestes coses i unes quantes mes les descobrirem fent experiments senzills i aclaridors que després portarem a l’aula.

Aquest és l’últim monogràfic del curs Dissabtes de ciència, i anirà a càrrec de Marc Boada.

Marc Boada és divulgador científic, conferenciant, escriptor, escultor i expert en ciència experimental. Va fundar i dirigir l’empresa Pèndulum Museografia Interactiva durant més de 15 anys (1993-2010). Ha col·laborat en més de 30 exposicions, construint més de 200 móduls interactius per a diferents museus i centres de ciència. Escriu des del 2004 la secció trimestral “Taller y Laboratorio” a la revista Investigación y Ciencia (edició espanyola de Scientific American). Ha treballat com a docent a l’Escola Massana de Barcelona (2002-2012) impartint les assignatures de “Materials i tecnologia” i la de “Fonaments Científics I i II” del graduat universitari. També ha col·laborat en diferents mitjans de comunicació de radio i televisió.
Actualment dirigeix l’Associació Pèndulum per a la Difusió del Coneixement Científic on realitza conferències, tallers, i pícnics científics.

Data: Dissabte 14 de març
Horaride 9 a 14
LlocFundació Universitària del Bages
Preu: 35€. Si has fet els 4 dissabtes, aquest pagues 20€.

Inscripcions aquí [>]

 

Curs: Ciència per comprendre

Al llarg de la història els homes i dones han intentat comprendre i entendre que passa al seu voltant, per què passen els fenòmens que ens envolten, en els que hi desenvolupem la nostra vida i de quina manera ens podem adaptar i que ens sigui beneficiós.

Acompanyar en la creació d’un espai de ciència generador de preguntes i inquietuds, provocador i incitador per obrir processos d’investigació i indagació ha de ser un dels nostres objectius com a mestres.

Al curs “Ciència per comprendre” ens plantejarem les següents preguntes:

  • Com ens expliquem infants i adults els fenòmens científics? Com es relaciona la nostra forma de conèixer amb la ciència?
  • De quina manera recursos com els textos, les eines, els materials, les activitats i la conversa sostenen la nostra activitat de comprensió?
  • Què descobreixen les Mestres a l’analitzar les idees dels seus alumnes en l’àrea de ciències?
  • Com fan servir les seves experiències tractant de comprendre les ciències i el pensament dels seus estudiants per plasmar el coneixement a l’aula?


Inici del curs
: Dilluns 9 de març
Horaride 17h a 19.30h
LlocFundació Universitària del Bages
Preu: 25€

Inscripcions aquí [>]

Deixa un comentari