Grups de treball

Si sou  mestres compromesos, amb ganes d’implicar-vos activament en el vostre propi progrés, de compartir amb professionals amb inquietuds semblants iniciatives i propostes innovadores, … necessiteu un grup de treball.

Moments de pràctica, de reflexió, d’anàlisi, de discussió, moments d’ intercanvi  per a millorar la nostra acció educativa a l’aula, a l’escola i al món.

 

Grup de treball sobre creació artística i cultura visual a educació infantil

Objectius de l’activitat: 

  • Crear una comunitat d’investigació sobre les arts i la cultura visual que incorpori i avaluï noves pautes per a la didàctica artística a partir de grups de discussió i sessions de laboratori artístic.
  • Apropar la pràctica docent a l’art contemporani en la seva vessant pràctica, lúdica i experimental per extreure recursos matèrics, tècniques plàstiques i temàtiques innovadores a l’aula i als espais exteriors.
  • Desenvolupar noves propostes didàctiques relacionades amb l’art i adaptades a les característiques dels infants partint de l’observació i exploració de diferents suports, estris i espais segons les seves possibilitats motrius, sensorials i cognitives.
  • Implementar i avaluar nous recursos i materials pedagògics sobre les arts a partir dels resultats obtinguts en les sessions de laboratori artístic i en les sortides a museus i altres centres relacionats amb les arts i la cultura visual.
  • Assessorar sobre la pràctica artística en l’àmbit educatiu a partir del seguiment i anàlisi de les propostes dutes a terme.
  • Participació en esdeveniments i exposicions de la FUB i en altres esdeveniments de rellevància cultural.

Coordinació:
Gabriel Lemkow Tovias
Professor de l’assignatura Didàctica Artística I i II; artista i il·lustrador, doctorat en Filosofia de l’art, formador de mestres.

Dates de realització de l’activitat:
Trobades cada 15 dies durant la 2a i 4a setmana de cada mes (excepte al gener i febrer)
Durant el 1r semestre, les trobades es realitzaran el 2n i 4t dimecres de cada mes: 11 d’octubre, 25 d’octubre, 8 de novembre, 22 de novembre.
Durant el 2n semestre les trobades es faran el 2n i el 4t dijous de cada mes: 8 de febrer, 22 de febrer, 8 de març, 22 de març, 12 d’abril i 26 d’abril. 

Horari de l’activitat:
Dimecres, de 18’00 a 20’00

Inici 11 d’octubre

Inscripció >

Cost del curs:
35 euros
31.50 euros per exalumnes, mestres d’escoles de pràctiques amb conveni amb els estudis d’educació infantil Umanresa i antics membres del grup.

 

Grup de treball de ciència i experimentació

Objectius de l’activitat:

  • Crear una xarxa de persones amb interessos comuns on compartir experiències i reflexions al voltant de l’aprenentatge de les ciències.
  • Conèixer i analitzar noves aportacions i propostes per l’educació científica que es puguin portar a l’escola.
  • Incorporar i avaluar propostes innovadores a l’aula amb el suport del grup.

Coordinació:
Carme Alemany Miralpeix
Mestra, directora i cap d’estudi de l’escola El Roure Gros, de Santa Eulàlia de Riuprimer durant molt anys, guanyadora junt amb els seus alumnes d’incomptables premis de ciència i matemàtiques i promotora d’un model escolar innovador basat en les ciències.

Dates de realització de l’activitat
23 d’octubre
6-20 de novembre
4 desembre
29 de gener (després de la Fira)
12-26 de febrer
19 de març

Horari de l’activitat:
Dilluns, de 18’00 a 20’30

Inici 23 d’octubre

Inscripció >

Cost del curs:
35 euros
31.50 euros per exalumnes, mestres d’escoles de pràctiques amb conveni amb els estudis d’educació infantil Umanresa i antics membres del grup.

 

Grup de treball de reflexió sobre la vida quotidiana a l’escola bressol

Objectius de l’activitat:

  • Crear una xarxa de persones amb interessos comuns on compartir inquietuds, experiències i reflexions al voltant d’un tema comú: la vida quotidiana a l’escola bressol.
  • Conèixer i analitzar diferents experiències d’organització de la vida quotidiana a l’escola bressol.
  • Incorporar i avaluar en el dia a dia de l’escola bressol les reflexions dutes a terme al grup de treball amb el seu suport.
  • Donar a conèixer i intercanviar informació des diferents recursos, activitats, propostes, iniciatives,… d’actualitat relacionades amb l’educació en la petita infància.

Coordinació:
Núria Vilaseca i Closa
Mestra d’educació especial, i Terapeuta Ocupacional. Actualment educadora de la Llar d’infants Municipal “ La Llum”. Membre del consell redactor de la Revista “Infància”.

Dates de realització de l’activitat:
10 i 24 d’octubre
7 i 14 de Novembre
Sortida (data a concretar)
22 de Gener (dilluns!)
6 (dimarts) i 19(dilluns!) de febrer
6 de març

Horari de l’activitat:
Dimarts, de 18’00 a 20’30. Excepcionalment, dos dies de trobada són en dilluns.

Inici 10 d’octubre

Inscripció >

Cost del curs:
35 euros
31.50 euros per exalumnes, mestres d’escoles de pràctiques amb conveni amb els estudis d’educació infantil Umanresa i antics membres del grup.


Grup de treball: Els projectes de treball a l’aula


Objectius de l’activitat:

  • Documentar-nos per poder analitzar i ampliar les creences personals i les metodologies sobre el treball per projectes que ens ajudi a construir un discurs propi com a grup.
  • Planificar, documentar i avaluar intervencions a l’aula .
  • Estudiar-nos a nosaltres mateixos i la nostra manera d’aprendre, per després poder ajudar a reflexionar i formar a altres companys i escoles que ho necessitin.
  • Comunicar a altres mestres que no són del grup algun treball que haguem realitzat durant el curs.


Inscripcions al grup properament

Deixa un comentari