Premi “La ciència i els infants”

El Rotary Club de Manresa-Bages i els Estudis d’Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages, han convocat aquest curs 2016-2017 el 1r Premi “La ciència i els infants”.

 

L’acte de lliurament tindrà lloc el proper dimecres 19 d’abril a les 18h a la Sala d’Actes de l’edifici principal de la FUB, i comptarà amb la participació especial del Doctor Jorge Wagensberg, que farà una breu ponència sobre els infants i la ciència.

 

Jorge Wagensberg és doctor en Física i professor de Teoria dels Processos Irreversibles a la Universitat de Barcelona. A part d’investigar i divulgar ciència ha rebut, entre altres, el Premi Nacional de Pensament i Cultura Científics a Catalunya. És director també de la col·ecció de llibres “Metatemas”, i responsable de l’Àrea de Ciència i Medi Ambient de l’Obra Social de La Caixa, després d’haver dirigit Cosmocaixa durant 15 anys, model i referent dels museus de la ciència de tot el món.

 

 

 

En aquesta primera edició han participat un total de 10 escoles, que havien de planificar i elaborar una proposta d’experimentació, documentar-la i fer-ne la presentació pública a la 6ª Fira d’Experimentació per a infants de 0 a 6 anys, organitzada pels estudis d’Educació Infantil Umanresa el passat 25 de febrer.

 

Les escoles participants han estat:

 

  • Escola Ametllers. Sant Joan de Vilatorrada.
  • Escola Barnola. Avinyó.
  • Escola Copons (ZER Vent d’Avall). Copons.
  • Llar d’infants Els vailets. Òdena
  • Escola La Font. Manresa.
  • Escola Paidos. Sant Fruitós de Bages.
  • Escola Pla del Puig. Sant Fruitós.
  • EB Rexics. Canet de Fals.
  • Escola Riu d’Or. Santpedor.
  • Escola Sant Ignasi. Manresa.

 

Per decidir el grup guanyador, un jurat de 5 membres, dos persones de l’equip de professorat del Grau en Educació Infantil Umanresa i 3 persones del Rotary Club de Manresa-Bages, va valorar les propostes en base als següents criteris:
.- La capacitat de la proposta d’afavorir la iniciativa intencionada dels infants i la possibilitat de resolucions diverses.
.- L’originalitat de l’enfocament de la proposta.
.- La claredat en l’acostament al concepte científic.
.- La cura en la tria dels materials i l’adequació d’aquests a l’ús dels infants.

 

Durant l’acte s’otorgaran tres premis, el primer tindrà un import aproximat de 600 euros, el 2n de 400 euros i el 3r de 200 euros. Tots tres consistiran en material educatiu per a l’aprenentatge científic a decisió de l’equip educatiu de l’escola en consens amb els organitzadors del premi.

 

 

 

Lliurament dels premis: Dimecres 19 d’abril
Hora: 18h
Lloc: sala d’actes. Edifici FUB1 (Avinguda Universitària, 4-6 de Manresa)

 

 

Aquest acte és gratuït i obert a tothom, però agrairíem que confirmeu la vostra assistència per correu electrònic a: educacio.infantil@umanresa.cat

 

 

Deixa un comentari