Premi “La ciència i els infants”

fotobloc2

El Rotary Club de Manresa-Bages i la Fundació Universitària del Bages, amb la finalitat de promoure l’interès per l’educació científica des de les primeres edats, convoquen aquest curs 2016-2017 el Premi “La ciència i els infants”.

Poden participar en el concurs els mestres responsables de grups escolars amb infants de 2 a 8 anys (E.I. 2-3 anys fins a 2n de cicle inicial de primària) de centres educatius de la Catalunya Central.

La convocatòria accepta fins a un màxim de 20 inscripcions. En cas que se’n rebin més de les assumibles, els organitzadors faran una selecció de candidats a partir dels següents criteris:
.- S’acceptarà un màxim de 2 participants per escola.
.- Es prioritzarà la participació de candidats que no ho hagin fet en edicions anteriors del premi.
.- Tindrà en compte l’ordre d’inscripció.

fotobloc1Compromisos

La participació al premi comporta:

.- La visita del grup classe al Lab 0_6 amb el/la mestra participant amb una subvenció de 50 euros sobre el preu habitual de la visita a càrrec del Rotary Club de Manresa-Bages.

.- El o la mestra responsable del grup es compromet a planificar i elaborar una proposta d’experimentació per al seu grup classe. També haurà de documentar-la, recollint-ne la informació bàsica en una fitxa i completant-la amb material gràfic (fotografia i/o vídeo)

.- El o la mestra responsable del grup també es compromet a prendre part en les sessions de formació que s’estableixin durant el curs (aproximadament 3-4 sessions de 2 hores) per a orientar i ajudar en l’elaboració de les propostes. La formació serà gratuïta per als mestres.

.- El o la mestra responsable del grup també es compromet a la presentació pública de la proposta elaborada en el marc de la 6ª “Fira d’experimentació per a infants de 0 a 6 anys” que organitzen els estudis d’Educació Infantil Umanresa, juntament amb les propostes creades per les estudiants d’infantil. Aquest curs la Fira es farà el dissabte 25 de febrer de 2017 al Museu de la Tècnica de Manresa.

Premi
Un jurat integrat per persones de l’equip docent d’educació infantil de la Umanresa i per persones designades pel Rotary Club de Manresa-Bages atorgarà tres premis, consistents en material educatiu per a l’aprenentatge científic. El primer premi tindrà un import aproximat de 600 euros, el 2n de 400 euros i el 3r de 200 euros.

Els criteris de valoració tindran en compte:
.- La capacitat de la proposta per afavorir la iniciativa intencionada dels infants i la possibilitat de resolucions diverses.
.- L’originalitat de l’enfocament de la proposta.
.- La claredat en l’acostament al concepte científic.
.- La cura en la tria dels materials i l’adequació d’aquests a l’ús dels infants.

El veredicte del jurat és farà públic un acte de lliurement de premis  que tindrà lloc a la seu de la Fundació Universitària del Bages i que s’anunciarà més endavant.

Bases del Premi >

Termini i lloc de presentació
Els mestres que vulguin participar han d’omplir les dades del formulari de l’enllaç abans del 28 de setembre de 2016.

Formulari Premi La ciència i els infants >

 

logo Lab 0_6

One Reply to “Premi “La ciència i els infants””

Deixa un comentari