Us presentem el Lab 0_6!

Benvolgudes i benvolguts,

Avui que acaben les classes a l’escola, ens fa especial il·lusió comunicar-vos que, després de l’èxit de les Fires d’Experimentació per a infants de 0 a 6 anys que hem realitzat els últims anys a Manresa, i de la proposta itinerant dels Matins d’Experimentació a les escoles, ens hem engrescat i hem decidit muntar un Centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats, el que anomenem el Lab 0_6.

Lab 0_6

El Lab 0_6, ubicat al Campus Manresa, serà un espai pensat per:

  • Infants fins a 6 anys. Amb ells promourem l’interès per la ciència a partir de la iniciativa personal en la resolució de reptes (amb l’escola i amb la família).
  • Professionals de l’educació. Farem suport a la formació inicial dels mestres d’educació infantil i a la formació permanent de mestres en actiu.
  • La recerca educativa. Impulsarem projectes d’investigació sobre didàctica de la ciència a les primeres edats.

DSC_0322I què ens mou a endegar un projecte com aquest? Per una banda, la il·lusió de proporcionar als infants experiències positives i enriquidores d’aprenentatge científic, com una manera natural d’intentar entendre el món. D’altra banda la possibilitat de col·laborar amb les escoles per facilitar un abordatge de les ciències més dinàmic i motivador. I, finalment, l’interès en acostar la ciència a la ciutadania i evitar que es visqui com un àmbit nomès per experts.

DSC_0316Ara mateix el Lab està “en construcció” i preveiem obrir portes a partir del gener de 2016, així que si ja esteu començant a planificar sortides des de l’escola o en família, guardeu-vos un foradet a l’agenda a partir del gener, i estigueu pendents del web del Lab 0_6, on trobareu informació tant per a grups escolars com per famílies.

Així mateix, si teniu dubtes o comentaris també podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic: lab06@umanresa.cat.

Esperem que la proposta us faci tanta il·lusió com a nosaltres i esperem veure-us a tots i totes ben aviat pel Lab. Necessitem de la vostra col·laboració per a què la iniciativa tiri endavant!

Bon cap de setmana i fins aviat!

2 Replies to “Us presentem el Lab 0_6!

  1. Sóc mestra i formadora de formadors de l’ICE, M’agrada la idea i voldria seguir rebent informació vostra.

    1. Fantàstic, Olga. A veure, el més fàcil de moment per assebentar-te de tot el que fem és subscriure’t el Bloc (pestanya “Subscriu-me” al menú de la dreta) que només et demana l’adreça i t’avisarà de cada nova entrada. Tenim previst de fer un Bloc propi del LAB quan tinguem ja activitat, però encara no existeix. I el que farem és posar-te en una llista de persones interessades en temes de ciència-experimentació i quan hi hagi alguna cosa intentarem estar al cas i avisar-te.
      Espero que ens puguem veure el curs vinent per LAB!
      Montse

Deixa un comentari