Curs: Espais Exteriors Singulars

Us presentem la 2a edició del curs “Escoles Singulars” que enguany se centrarà en l’ús del espais exteriors i que portarà com a títol “Espais Exteriors Singulars“.

capçalera Bloc Formació2Aquest curs contemplarà 5 xerrades (que seran gratuïtes i obertes a tothom) i 3 visites a espais exteriors singulars i d’interès, més concretament a l’escola Castellum, a l’EBM Cavall Fort i a Cacis (Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat).

L’obtenció del certificat de 20 hores comportarà participar, a través del Bloc d’Educació de la FUB, amb comentaris i reflexions de les visites o xerrades realitzades a fi de dinamitzar l’intercanvi d’idees i experiències.

Excepte la xerrada inaugural, que serà a l’octubre, la resta de xerrades i visites tindran lloc entre els mesos de febrer i abril.

XERRADES

  • Dimecres 8 d’octubre  “El sistema educatiu de Finlandia” a càrrec de Xavier Melgarejo.
    MelgarejoDirector del Col·legi Claret de Barcelona, llicenciat en Psicología i doctor en Pedagogia, Xavier Melgarejo és expert en el sistema educatiu finlandés. Autor del llibre “Gràcies, Finlandia“.

 

 

  • Dimecres 28 de gener  CANVI DE DATA “La petita infancia i la ciutat” a càrrec de l’equip educatiu de l’escola Kinder de Barcelona.
    Kinder2L’Escola Kínder de Barcelona és un espai educatiu per a nens i nenes de 8 mesos a 6 anys que basa la seva pedagogía en quatre pilars:

    • Educació de qualitat personalitzada i integral amb educadors/es formats i en formació.
    • Immersió en català, anglès, alemany i castellà amb educadores natives o bilingües.
    • Vincle estret amb les famílies.
    • Ecologia quotidiana.

Per a més informació: Escola Kinder

 

  • Dijous 12 de febrer  La cultura de la infancia i la cultura de la ciutat”  a càrrec de Mara Davoli.
  • MaraMara Davoli és pedagoga i ha estat tallerista durant més de 30 anys, mestra d’educació visual i expressiva per a nens i nenes de 3 a 6 anys, de l’escola Pablo Neruda de Reggio Emilia (Itàlia).

 

 

  • Dimecres 18 de març “Dins i al voltant. Una escola amb les finestres obertes” a càrrec de Mª Carmen Díez Navarro.
    carmen diez2Mª Carmen Díez és mestra d’educació infantil, especialista d’educació preescolar, llicenciada en psicopedagogia i diplomada com a mestra de valencià. És assessora també de formació a docents i membre del Consell de Redacció de la revista In-fàn-ci-a. Els puntals de la seva metodologia són: la consideració del nen/a com a persona diferent i del grup com a entitat col·lectiva, les relacions, la inclusió del món afectiu de tots els implicats (nens/es, mestres, famílies), el joc, l’escolta, el moviment, l’autonomia, etc.
    És autora també de varis llibres entre ells “El piso de abajo de la escuela: los afectos y las emociones en el dia a dia de la escuela infantil“, i “10 ideas clave. La educación infantil“.

 

  •  Dimarts 28 d’abril “D’Ullastrell a l’Antàrtida” a càrrec d’Antònia Fernández.
    OLYMPUS DIGITAL CAMERAAntònia Fernández té una llarga trajectòria com a mestra especialitzada en la pràctica matemàtica, és també formadora de formadors, i professora col·laboradora dels Estudis d’Educació Infantil de la FUB.

 

“En un aula de 4 anys, els nens i nenes es mostren interessats per comprendre l’espai i per comprendre el món. Compartirem com vam viure una experiència de comunicació a través de la preparació d’un viatge a l’Antàrtida, dels qüestionaments, de la modelització, amb les persones que com ells s’havien fet les mateixes preguntes.
L’objectiu és provocar la reflexió sobre les experiències de saber que viuen els nens i nenes a les nostres aules.”  Antònia Fernández

 

 

SORTIDES

  • Escola Cavall Fort (Sant Cugat del Vallès) – Pendent de confirmació-
    cavall fort
    Dissabte 7 de febrer
    Per a més informació:
    Un passeig per l’escola

 

 

  • Escola Castellum (Sant Julià de Ramis)  Dissabte 7 de març

Per a més informació: Escola Castellum

 

  • CACIS – Centre d’art contemporàni i sostenibilitat El Forn de la Calç (Calders)   Dissabte 25 d’abril
    CacisCACiS orienta els seus esforços a la creació, difusió i estudi dels nous llenguatges de l’art contemporani, la naturalesa i la sostenibilitat a nivell nacional i internacional amb intervencions sobre el paisatge, exposicions temporals i formació especialitzada.
    Per a més informació: CACIS

 

Hores de durada:
Curs de 20 hores presencials

Dates de realització de l’activitat
Del 8 d’octubre al 28 d’abril del 2015

Horari de l’activitat:
Les sortides es faran en dissabte, de 9’30 a 13’30
Les xerrades en dies laborables  a les 6 de la tarda

Lloc de realització
Fundació Universitària del Bages

Més informació i inscripció
Espais Exteriors Singulars

2 Replies to “Curs: Espais Exteriors Singulars

    1. Carme, doncs clicant a l’enllaç en blau que tens al final de la pàgina del Bloc o anant a aquest que t’apunto directament.
      http://efc.fub.edu/index.php?action=curs&name=escoles-singulars-espais-exteriors-singulars&id=2014SING_&lang=ca
      A la pàgina on vas a parar a mà esquerra a dalt, en vermell, hi diu Matricula’t. Allà et pots inscriure, i fixa’t que hauràs d’enviar el comprovant a l’adreça que et diu.
      Ens veurem dimecres!
      Montse

Deixa un comentari