Èxit de la Marató de Contes

Una de les possibilitats de millorar la competència comunicativa dels més petits s’aconsegueix a través d’escoltar activament i interactuar quan els adults els expliquen contes.

Aquest curs es va proposar a tot l’alumnat de 2n del Grau en Educació Infantil que preparessin en grups un conte popular per explicar en diferents suports o formats en la 1ra Marató de contes que el passat dissabte 20 d’abril es va fer a la biblioteca del Casino de Manresa. Així, per una banda l’activitat formativa tindria un destinatari real i per altra, els infants de Manresa tenien la possibilitat de gaudir d’una sessió de contes.

L’experiència va ser molt enriquidora per a tots, els i les estudiants del Grau, els infants i els adults que els acompanyaven. Tothom ha quedat tant satisfet que hem tret conclusions, que han de ser útils per preparar la 2na Marató de contes el curs vinent.


“El millor la cooperació de l’equip de narradores, la confiança entre nosaltres que ha fet que ens preparéssim la narració molt bé. (Raquel C, Laia C, Arantxa E, Maria I.)

“Hem assajat molts cops fins que hem vist que ens sortia molt bé i ens ha satisfet veure com el públic participava” (Jordina A. Alba G. Anna M. Georgina R.)


“Ens ha agradat representar el conte davant d’un públic infantil  i veure com els infants responien i interaccionaven amb nosaltres” (Albert B. Aina M. Lidia R Meritxell S.) 

“El que més valorem és la compenetració i el treball en grup. Només presentar-nos,  l’atenció dels infants estava posada en nosaltres” (Cristina G. Natàlia R. Helena R. Elisabet V.)

“Creiem que vàrem saber controlar els nervis, pensem també, que el ritme i la veu el vàrem controlar bé, encara que en alguns moments ens acceleràvem” (Alba F. Elena R. Anna A. Amàlia )

“ En general el treball ha estat molt positiu, tant en l’organització com en la interpretació del conte”  (Mercedes G. Montse L. Desirée M- Sandra R.)


“ Ens hem implicat tots els membres del grup i hem utilitzat material reciclat i innovador”  (Marta E. Isaac V. Monica B. Anna M.) 

“ De cara a l’any vinent, creiem que és una experiència per repetir” (Laia F. Isabel P. Judit S.)

“ Creiem que tots els grups hem sigut molt creatius a l’hora de representar els contes” (Begoña B. m. del Mar N. Aida P. Cristina R.)

“Hem sigut molt dinàmics i originals en la presentació dels diferents suports visuals”  (Sara G. Raquel R. Mireia R. Sònia S.)


“Ens va agradar la receptivitat del públic” (Clara M. Ana R. Garbiñe S. Sara V.)


“Ens ho vam passar molt bé i vam trobar la persona idònia per a cada paper. Vam saber animar el públic per seguir el conte i col·laborar-hi”  (Vigi C. Alba C Montse G. Eli P.)


 “Ens ha agradat molt utilitzar les ombres xineses per explicar el nostre conte” (Marta B. Georgina Anna S. Anna V.)

“ El fet de treballar conjuntament tot el procés, ha fet que estiguem satisfetes. Ens hem fet nostre el conte”  (Laia F. Anna G. Gemma M. Patrícia M)

“ Poder assajar a la biblioteca i deixar el material ben preparat ens va ajudar molt”  (Anabel P.  Raquel O. Sandra R- Ôdena R.)

Deixa un comentari