Sisena setmana del Campus (del 27 al 31 de juliol)

Aquesta ja ha estat l’última setmana del Campus infantil d’estiu d’Umanresa, hem compartit molts moments amb tots els infants. Però això no acaba aquí, a molts i moltes ens tornarem a trobar al setembre!

LA CANAL S’HA AMPLIAT AL MÀXIM!

La nostra canal ha anat augmentant de mica en mica que ha anat avançant el Campus! Vam començar amb petites excavacions pel pati, seguint d’unes petites basses, després volíem fer una canal més llarga, però aconseguint que l’aigua es mantingués i finalment un cop s’ha mantingut l’aigua una estona, hem volgut construir la canal des del principi del pati fins al final! Finalment hem anat fent diferents canals que es desviaven a altres bassals!

Mireu la importància del treball en equip!

I per poder seguir construint, també hem de recuperar forces!

A REMULLAR-NOS!

Al final hem acabat ben remullats i remullades de dalt a baix! No hi ha res millor com refrescar-nos amb la calor que ha fet aquests dies!

QUÈ DEU SER?

Aquesta setmana ens hem trobat a l’aula un objecte tapat amb una manta… abans de destapar-lo ens vam fer preguntes: Què era…Quina forma crèiem que tenia…era dur o tou…

Algunes de les hipòtesis van ser: podrien ser “tuberies”, pals, troncs, ossos… ? Tots van arribar a una cosa més en comú: eren coses allargades i dures.

Quan ho van veure van dir que: eren banyes de “reno”, de toro, de vaca, de cabra no podrien ser perquè les banyes de les cabres són més petites i aquestes eren molt grans.

Vam dir molts animals que coneixíem amb banyes, però… hi havia un animal que coneixíem que té banyes però diferents..Els cargols també tenen banyes, però són diferents perquè no són dures i no estan fetes d’ós.

CIRCUITS ELÈCTRICS

Ens van posar diferents circuits elèctrics, però amb tots havíem d’aconseguir un repte: fer anar les bombetes o un ventilador.

  • Hi havia dos circuits que havíem de fer servir un material de connector. I ens van fer una pregunta: Amb tots els materials pot passar l’energia? Vam arribar a la conclusió que necessitàvem aquells materials que eren ferro, perquè era el que feia que pogués passar l’energia de la pila a les bombetes al ventilador.
  • N´hi havia uns altres que havíem d’engegar-los amb els interruptors. Però amb un hi havia més d’un, i s’havien de fer una combinació i que no era gens fàcil!

El circuit elèctric del ventilador va donar l’opció, fins i tot, a crear una hèlix “d’helicòpter”.

Les bombetes no només funcionaven perquè passava tota l’energia pels “fils”, també havia de funcionar quan estava enroscada, perquè si es desenroscava deixava de funcionar!

FEM BOMBOLLES!

COSES QUE PASSEN EL DIA DIA

RELAXACIÓ I IOGA

Per acabar el dia i per tornar a la calma, sempre han anat bé aquests moments de ioga i relaxació.

MÉS AIGUA DE COLORS!

Aquesta setmana fent l’aigua de colors han sortit uns que fins ara no els havíem aconseguit! De mica en mica hem pogut anar ampliant la gamma de colors amb el pantone que tenim.

Al grup del Lab encara ens queda el dubte de… com podríem fer el color blau?

Però… a l’altre grup sí que han aconseguit fer un blau lilós… com l’hauran fet?

L’endemà, curioses hem observat els tubs d’assaig, els veiem molt diferents del dia anterior. Aquesta vegada només hi havia dos pots que tenien l’aigua completament igual que l’altra vegada: l’aigua de col llombarda i llimona, les altres estaven “com separades”…

  • podria ser perquè està molt ple, perquè està tapat, si ho barregem queda tot igual, la que està a dalt és perquè pesa més que lo de sota…

ANEM AL LABORATORI DE PRÒTESIS DENTALS

Aquesta última setmana hem anat al laboratori de pròtesis dentals. Hi havia alguns nens i nenes que ja havien anat, però per d’altres era la primera vegada! Hem quedat bocabadades quan hem vist aquestes dents tant grans! Ens han explicat que primer els estudiants fan les dents grans i quan ja en saben en fan de petites.

Aquestes són les dents que acaben construint per a les persones quan els han d’arreglar una espatllada.

Tot de preguntes que ens portem a l’estiu perquè el Campus infantil d’estiu d’Umanresa ja ha acabat i donem avui per iniciades les merescudes vacances d’estiu!

Que us ho passeu molt bé i no deixeu mai de fer ciència! MOLT BON ESTIU FAMÍLIES!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *