ENTREPANS EXTRAVAGANTS

  • DIMECRES 12-07-2017

Hola famílies!!!

Avui hem anat d’excursió al Món Sant Benet a realitzar el taller d’ENTREPANS EXTRAVAGANTS

Aquest matí quan tots els nens i nenes han arribat al Lab, hem agafat les gorres i hem anat caminant fins a la parada de l’autobús de la Plaça Espanya. Un cop allà, hem esperat que arribés l’autobús que anava cap a Navarcles.

Hem caminat de Navarcles fins al Món Sant Benet. Quan hem arribat, hem esmorzat galetes i fins i tot ens ha sobrat una mica temps per poder jugar pels voltants.

Després han arribat les monitores, la Montse, la Berta i la Mercè i ens han explicat una història fascinant:

“A l’Alícia treballa una cuinera que es diu Júlia i ella es va inventar uns entrepans diferents i això li ha permès viatjar per tot el món”. Com que aquests dies no ha estat per aquí, el Pere ha volgut endreçar i netejar el rebost dels aliments, però ara està preocupat i trist. Sabeu per què? Doncs es veu que quan va treure tots els aliments no es va fixar on anava cadascun d’ells i ara està molt perdut”.

I és aquí on comença l’aventura, ja que tots els nens i nenes hem volgut ajudar al Pere.

Així doncs, cadascú ha agafat una targeta, on hi havia un aliment diferent i entre tots els hem ordenat en el rebost. Ens hem adonat que les targetes eren de tres colors diferents i això significa que hi ha tres famílies d’aliments diferents. 

Les monitores ens han explicat que una família és la de la farina, en la qual trobem el pa, les galetes… i que aquests aliments són imprescindibles perquè ens aporten molta energia.

També trobem aliments que es troben en la família de la llet com els formatges, els iogurts… i tots aquests aporten calci als nostres ossos i ens ajuden a créixer. 

Finalment, trobem la família de les fruites, les quals ens aporten minerals, vitamines, fibra i això és el que ens permet anar de ventre. 

Així doncs, com a resum, dir que és important cuinar i menjar aliments saludables, a part de fer exercici físic per estar sans, forts i alegres. 

Hem rebut un missatge de la Júlia… Ha estat molt emocionant… ens ha donat les gràcies per ordenar el seu rebost i com a agraïment ens ha portat una caixa plena de sorpreses

A la caixa hem pogut veure com ha viatjat per molts països 

I a dins ens hem trobat dues receptes… i ens ha convidat a fer-les  

Així doncs, hem fet dos grups. Un grup ha fet l’entrepà salat. A continuació es mostra la recepta perquè us animeu a provar-ho a casa.

 

I l’altre grup ha fet un entrepà dolç amb maduixes, mató, nous i mel

Un cop hem sabut el que havíem de fer, ens hem posat mans a l’obra 

I finalment, ens els hem pogut menjar

Avui ha sigut un dia molt emocionant ple de sorpreses i hem pogut fer de cuiners/es.

Abans d’agafar l’autobús per tornar cap al Lab, hem tingut una estona per jugar al bosc. Allà ens hem imaginat que érem espies, exploradors i alguns fins i tot han buscat cabanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *