ENS MOVEM AMB EL NOSTRE COS

  • DIVENDRES 07-07-2017

Avui, divendres dia 7 de juliol és el Dia Mundial de la Xocolata. És per això que des del Lab també ho hem volgut celebrar i quina millor manera que fer nosaltres de cuiners.

Així doncs, quan hem arribat, hem fet dos grups. Un grup primer ha fet la xocolata desfeta mentre que l’altre ha anat a jugar al pati de l’escola Les Bases. Després hem intercanviat les tasques.

Abans de començar, les monitores han preguntat si algú sabia com es feia la xocolata desfeta. Entre tots hem intentat pensar quins ingredients necessitaríem i un cop ho hem tingut ben clar hem hagut de pensar com fer-ho.

Els més grans han ajudat a llegir la recepta que estava escrita en el paquet de cacau. El primer pas posava incorporar 200 ml de llet. Però això què significa?

Hem pensat i calculat molt, i hem establert equivalències amb objectes quotidians com per exemple un got. Quants ml té un got? Quants gots necessitem per fer tot el paquet de xocolata?

 

Un altre pas, ha estat el d’incorporar dues cullerades de xocolata per cada 200 ml.

Com que encara estava massa líquida, hem decidit posar tot el cacau que hi havia al paquet. I així sí que ha quedat la textura que té la xocolata, és a dir, més espessa.

En l’altre grup, a part de la llet i de la xocolata també ha sorgit la idea que necessitaríem escalfor per a poder fer la xocolata. Arran d’això, ha sorgit un mini debat, ja que en un començament no ens posàvem d’acord amb quin material posaríem la llet i la xocolata: uns deien que la podríem posar en un got, uns altres en un bol, en una cassoleta…

Així doncs, s’ha decidit mostrar als nens i nenes tots els objectes que havien dit i d’aquesta manera ha estat més fàcil saber quin és el que ens aniria millor, ja que finalment un dels infants ens ha explicat que el got i el bol estan fets de plàstic i per tant, si els poséssim amb el foc s’acabarien fonent.

Amb l’ajuda de tots i totes hem pogut fer la xocolata desfeta.

Hem hagut d’anar molt en compte perquè els fogons cremaven molt. 

Mentre un grup feia la xocolata, l’altre ha aprofitat per anar a comprar les fruites amb les quals acompanyarem la xocolata. Finalment, s’ha decidit comprar plàtans i síndria.

Nyaaam, bon profit!!!

Estem fets uns bons cuiners i cuineres!!!

I aprofitant que aquesta setmana estem treballant el moviment, hem utilitzat el nostre cos per ballar cançons com: el tren de l’alegria, el bugui- bugui, el joan petit quan balla, zum zum fa l’abella, entre altres.

A més, també ens ha servit per acomiadar-nos dels nens i nenes que la setmana que ve ja no vindran al Campus.  Que tingueu molt bon estiu tots i totes i un bon cap de setmana.

Ens veiem dilluns amb temes nous a investigar i amb moltes ganes d’experimentar!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *