CUINEM COM CIENTÍFICS AL MÓN SANT BENET

  • DIMECRES 05-07-2017

Hola famílies!!!!

Avui hem anat d’excursió al Món Sant Benet i hem realitzat el taller del “Tastaolletes”. Hem anat amb autocar fins a Navarcles i des d’allà hem caminat fins a la fundació Alícia.

Quina gana després d’estar una estona caminant.

Com que encara quedava una mica de temps abans de començar l’activitat, hem explorat els voltants del Món Sant Benet i hem estat jugant una estona a un bosc proper. 

Que divertit!!! Fins i tot alguns nens i nenes han fet una cabanya

A continuació, les monitores del taller ens han explicat d’on prové el nom d’Alícia (ALI d’alimentació i CIA de ciència). I seguidament hem pogut veure com treballaven els cuiners i els científics.

I ara ens toca a nosaltres fer de cuiners i científics!  El primer experiment que hem provat ha estat el de barrejar col llombarda amb dos líquids de color groc (suc de llimona i clara d’ou).

Com que aparentment semblen iguals, passarà el mateix si els barregem amb la col llombarda?  

Mireu!!! El líquid del suc de la llimona s’ha convertit en color rosa i el de la clara d’ou en color verd.

La Mercè, la monitora de la fundació Alícia ens ha explicat que la col llombarda ens permet conèixer l’acidesa que tenen els diferents aliments.

El següent experiment que hem realitzat han estat els gelats de síndria.

Primer de tot, hem hagut d’aixafar amb la mà de morter la síndria, fins que aquesta quedés completament líquida.  

A continuació, hem posat el suc de síndria amb unes glaçoneres i hem esperat fins que es congelés. 

Una altra recepta que hem fet ha estat gelatina amb suc de taronja. Per fer-ho hem necessitat gelatina de cua de peix i suc de taronja natural.

La gelatina de cua de peix ens ha recordat al plàstic!

Finalment, hem fet esferificacions com Ferrà Adrià! Per fer-ho hem agafat una bola de iogurt amb una cullereta i l’hem posada 40 segons dins d’una gelatina d’algues. Llavors, l’hem passat en un altre bol ple d’aigua i seguidament l’hem agafat amb una cullera i cap a la boca… Sorprenent el que ha passat… semblava que el iogurt ens explotés i s’escampés per tota la boca.  

Quan hem acabat, hem esperat a l’entrada l’autobus que ens ha portat fins al Lab. Ara toca descansar després d’un dia ple d’aventures, ciència i cuina.

Fins demà!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *