DE L’HORT AL PLAT!

Bon diaa!

Avui, com cada dimecres, hem anat a la Fundació Alícia – Món Sant Benet a fer un taller.

 

20160727_085724 20160727_085728 20160727_085738 20160727_093155
20160727_094128
20160727_094445 20160727_094449 20160727_095003

Quan hem arribat hem emorzat pa amb formatge!20160727_100706 20160727_100710 20160727_100715 20160727_100720

El taller que hem fet es deia de “l’hort al plat”. Hem anat a collir diferents verdures a l’hort ecològic per després poder cuinar-les.


20160727_104929
20160727_105028
20160727_105557 20160727_105601 20160727_105602 20160727_105613 20160727_105710 20160727_105712 20160727_105723 20160727_105725 20160727_105740 20160727_105744 20160727_105820 20160727_105850

20160727_105914 20160727_105942


20160727_110045
20160727_110048 20160727_110053
20160727_110114

20160727_110258 20160727_110302 20160727_110304
20160727_110342

20160727_110421
20160727_110431 Després hem anat a la cuina de la Fundació Alícia. Un cop allà ens hem rentat les mans. 20160727_111012 20160727_111016 Llavors, ens hem dividit en 2 grups. Un grup preparava la recepta dels Canelons d’enciam i formatge, i paral·lelament l’altre grup preparava Carbassó marinat amb vinagreta. Us expliquem les receptes per si les voleu fer a casa:

CARBASSÓ MARINAT AMB VINAGRETA

INGREDIENTS:

Carbassó

Llimona

Orenga

Sal

ELABORACIÓ DEL CARBASSÓ MARINAT:

  1. Tallar els carbassons a rodantes molt fines (si es pot amb una mandolina).
  2. Col·locar-les ben estirades.
  3. Afegir unes gotes de llimona i un polsim d’orenga i sal.

INGREDIENTS PER LA VINEGRETA:

1 parts de vinagre

2 parts d’oli

sal

ELABORACIÓ DE LA VINAGRETA:

  1. Posar el vinagre, l’oli i la sal en un pot de vidre i tancar-lo.
  2. Sacsejar-ho amb força perquè quedi emulsionat.
    20160727_111232 20160727_111359 20160727_111413 20160727_111443 20160727_111445
    20160727_111514
    20160727_111547 20160727_111549 20160727_111550 20160727_111552
    20160727_111605
    20160727_111639

    20160727_111649 20160727_111722


    20160727_111746 20160727_112306
    CANELONS D’ENCIAM I FORMATGE
  3. INGREDIENTS: enciam, formatge per untar, pinyons i panses.

    ELABORACIÓ:

    1. Picar les panses i els pinyons.
    2. Barrejar la picada amb 2 cullerades de formatge per untar fins a fer-se una massa. Posar-la sobre la fulla de l’enciam i enrotllar-a com un caneló. Caldrà repetir la operació tantes vegades com caneons es vulguin. 20160727_111920 20160727_111926

    20160727_112015 20160727_112045 20160727_112049
    20160727_112212
    Després hem fet pizzes totes juntes. Us deixem la recepta:

    PIZZES


    INGREDIENTS: Carbassó, pebrot vermell, tomàquet, albergínia i formatge ratllat.
    ELABORACIÓ:
    – Tallar l’albergínia en una rodantxa relativament gruixuda, ja que servirà de base per la pizza. Enfarinar-la, fregir-la i emplatar-la amb un polsim de sal.
    – Per fer el facit de la pizza:
    Pelar el tomàquet i reura-li la llavor. Després tallar-lo a daus molt petts. Farem el mateix amb el pebrot i el carbassó. Seguidament, agafarem un cassó i possarem oli. Quan aquest estigui ben calent hi aboquem tots els ingredients del farcit i hi afegirem un polsim de sucre (per rebaixar-ne l’acidesa) i sal. Quan estigui fet ens servirà per posar sobre el l’albergínia. Finalment hi afegirem el formatge ratllat. 20160727_112736 20160727_112757 20160727_112805 20160727_112909 20160727_112945 20160727_113020 20160727_113106
    20160727_113121

    20160727_113249 20160727_113344
    20160727_113406 20160727_113424
    20160727_113538 20160727_113752 20160727_113815 20160727_113830 20160727_113931 20160727_113937 20160727_113939



    20160727_114015

    20160727_114345
    20160727_114417 20160727_114423 20160727_114537

    20160727_114824 20160727_114839 20160727_114842 20160727_114843

    20160727_115025 20160727_115032

Aquest és el resultat de les 3 receptes:20160727_115318Després ens ho hem cruspit! Què bo!!!!20160727_115608 20160727_115614 20160727_115617Fins demà!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *