Cuinem amb la ciència a Fundació Alícia

Aquest matí hem anat a fer un taller a la Fundació Alícia. Al començament ens han explicat l’origen del nom (ALI prové d’alimentació i CIA de ciència). Llavors, només entrar, hem vist com treballen els cuiners i els científics! Ha estat molt curiós veure com dos oficis diferents s’uneixen per crear coses amb els aliments.

CIMG2801Un cop situats, l’Aina, la nostra monitora del taller, ens ha explicat que faríem com els professionals que treballen allà. Així doncs, avui es tractava de cuinar amb la ciència! Alguns nens i nenes han comentat que ja havien fet algun experiment a casa o a l’escola. Quan ja sabíem de què tractava el taller ens hem rentat les mans i… a crear!
CIMG2806El primer experiment que hem fet ha estat barrejar suc de llimona amb suc de col llombarda. Per fer-ho hem utilitzat una pipeta de laboratori. L’Aina ens ha explicat que si canviava de color és que aquests ingredients porten vitamines. I mireu… s’ha transformat en color rosa! CIMG2808 CIMG2815En el segon experiment, l’element bàsic ha estat la gelatina. Primer hem vist i hem comprovat la textura de la gelatina de cua de peix. Després, hem comprovat que si la posem amb aigua la textura canvia totalment. El pas següent ha estat barrejar aquesta gelatina amb suc de taronja i escalfar-la. I… sorpresa! Hem fet gelatina de taronja! L’Aina ens l’ha tallat amb quadrets i l’hem tastat barrejada amb sucre. Mmmm… era boníssima!
CIMG2834 CIMG2846I quan hem fet l’últim experiment ja ens hem quedat sense paraules… No exagerem pas si us diem que hem fet de Ferrà Adrià! I és que hem fet una esferificació!!! Per fer-ho hem agafat una bola de iogurt amb una cullereta i l’hem posat 40 segons amb una gelatina. Llavors, l’hem passat en un altre bol ple d’aigua i també l’hem deixat 40 segons. Finalment l’hem agafat amb una cullera i hem tirat una mica de sucre. Ens l’hem posat a la boca i… sorprenent, semblava que el iogurt explotés i s’escampés per tota la boca!  CIMG2854 CIMG2856 CIMG2857I fins aquí el dia d’avui! Com heu pogut comprovar ha estat un dia molt calorós, però sort de les monitores que portaven esprai amb aigua i pel camí, tot cantant, anaven fent una remullada!

Esperem que us hagi agradat molt el taller!!! Ara només toca descansar que el sol d’avui ens ha deixat ben cansats. I a dormir aviat per agafar energies per demà!

Un pensament a “Cuinem amb la ciència a Fundació Alícia

  1. Han vingut entusiasmats amb les esferificacions i la gelatina de cua de peix… Mirarem de fer la gelatina a casa amb sucs de fruites!
    Gràcies per tot!
    Marta (mare del Marc i del Roger)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *